fbpx

Doručak koji je ujedno
i zdrav i sit

Mnogi su nas pitali da li će od našeg doručka uspeti da se najedu,
pa smo odlučili da odgovorimo na to pitanje.

Kakav doručak mi pravimo.

Ukoliko ne znate o kakvom je doručku ovde reč, da vam odmah kažemo da nisu
u pitanju nikakvi suplementi u vidu nekog praha koji se rastvara u vodi već kaše na bazi ovsenih pahuljica ili žitarica.

Ono što mi imamo u ponudi je sledeće:

  • Slane kaše (ovde imate 4 vrste, a za sve koristimo himalajsku so)
  • Slatke kaše (slatke su zbog voća koje ide u njih i od meda ili fruktoze, zavisno šta odaberete)
  • Žitarice (proso i heljda, slane i slatke varijante)
  • Čija pudinzi

Kada vam dosadi ovo, tu je i nedeljna ponuda, odnosno Kascha Nedelje i slušaćemo i vas kada nam budete pričali koje namirnice volite.

Porcije su velike, a namirnice bogate korisnim sastojcima koji daju sitost.

Samo iz ovog naslova možete da zaključite da nećete ostati gladni.

Naše porcije su od 350-450 grama, a većina porcija je upravo preko 400 grama. Ova hrana ne samo da će vam dati sitost nego će veoma pozitivno uticati na vaše telo. Ovakav tip doručka neće vam pasti teško na stomak, daće vam dovoljno energije za narednih 3-4 sata, pa i više u zavisnosti od vaših navika i od vrste kaše koju uzmete.

Doručak ne treba preskakati i poželjno je da bude zdrav.

Ako želite da vas vaše telo dugo služi jedite hranu koja vam daje energiju, poboljšava koncentraciju i deluje dobro na vaše zdravlje.

Slatke kaše koje možete naći kod nas su odlične za doručak i pored toga što su ukusne i site ispuniće prethodno navedene stavke.

Ukoliko više volite tradicionalni doručak tu su slane kaše u kojima možete naći jaja, pršutu, sir… i one su takođe dobro izbalansirane, ukusne i site.

Žitarice smo jako dobro iskombinovali i slatki proso sa jabukama, cimetom, medom i orasima će zadovoljiti i čulo mirisa i ukusa, a i dobro uticati na vaše zdravlje.

Kašejkovi su kombinacija kaše i šejka, u njih se dodaje Ella sir, blenduju se i takođe se može dodati whey protein.

 

View this post on Instagram

 

🍓 🍌 Ovo je Jagodička, naša najprodavanija slatka kaša prošlog meseca. —- Ako još niste probali dođite, a ako jeste javite nam kako vam se svidela 😊 — Ona ima 440 grama i odlična je opcija za doručak koji vam neće biti težak i neće vas učiniti tromim i pospanim, a daće vam dovoljno energije. Pogodna je i za užinu. . . . #zdravdorucak #kaschazdravdorucak #zdravenavike #zdravlje #kašenovisad #novisad #zdravahrana #zdravaishrana #zdravzivot #vegan #veganfood #uzdravomteluzdravduh #ishranazasportiste #jagode #ovsenepahuljice #slatkekaše

A post shared by Kascha Zdrav Dorucak (@kaschazdravdorucak) on


Svašta se naziva zdravim doručkom i mnogo je polemike oko toga šta je on zapravo.

Jedno je sigurno, zdrav doručak je onaj koji pozitivno utiče na vaše telo. Onaj iz koga možete izvući vitamine, minerale, nezasićene masne kiseline i ostale korisne sastojke. Onaj doručak koji ste preskočili je najnezdraviji.

Zdrav doručak je onaj nakon koga se nećete osećati pospano i tromo, nego puni energije, budni i spremini za početak novog dana. Takav doručak će poboljšati funkcije vaših organa, a pre svega mozga i lakše ćete obavljati jutarne zadatke.

Zdrav doručak je onaj koji će vam dati energiju, a ne onaj koji će vam je uzeti.

Par predloga kako početi dan i šta pojesti za doručak.

Počnite dan sa kašikicom meda ili voćem, osim ako nemate zabranu od doktora.

Ujutru naš organizam izlučuje insulin. On kada se izlučuje dolazi u krv i tamo bi trebao da se spoji sa šećerom. Najbolja i najzdravija opcija je da to bude šećer iz voća ili iz meda. Ako insulinu damo taj šećer on će pravilno nahraniti ćeliju. Ako mu ne damo on će iz krvi uzeti ono malo šećera što ima i poslati u ćelije, prilikom čega će napraviti hipoglikemiju, odnosno dovesti do pada šećera u krvi. Ukoliko niste na nekom specijalnom režimu i nemate propisanu dijetu od lekara, probajte sa ovim. Ako ovako pravilno nahranite vaše ćelije, bolje ćete funkcionisati, biti manje nervozni i spremniji za obavljanje radnih zadataka.

Voće je dobro kombinovati sa žitaricama ili pahuljicama i orašastim plodovima.

I ovde postoje razne teorije, od kojih je i ona da voće ne treba jesti ujutru. Mi smo pratili rad našeg poznatog doktora iz Novog Sada Dr Dragana Ivanova i njegovu teoriju, ali pre svega slušali smo svoje telo i testiranjem došli do otkrića koji doručak nam prija. Najbolje je da slušate svoje telo i da testirate šta je to što mu najviše prija, pa da to i jedete.

Mnogi slušaju svoj um i uglavnom se sve svodi na zadovoljavanje čula i navika koje imaju. Misle da ako njihovom umu prija neka hrana da to prija i njihovom telu. Ako se telo buni, hrana teško padne na želudac, poveća im se pritisak i javljaju se neke druge poteškoće, to je znak da treba da menjaju ishranu i navike.

Oni slušaju svoje navike i svoj nagon za hranom i ne vode računa o korisnim sastojcima, već samo o ukusima. Mi smo napravili veoma dobar i izbalansiran doručak koji je ujedno i zdrav i ukusan.

Da se na kraju, nakon ovolike priče i upoznamo.

Mi smo Kascha Food, nalazimo se u Narodnog fronta 54 u Novom Sadu i odlučili smo da svojim sugrađanima ponudimo zdravu opciju za doručak.

Pre svega mi smo dugo tragali za ovakvom vrstom hrane u gradu, godinama unazad. Znamo i sami iz ličnog iskustva koliko posao i radno vreme može da nam poremeti navike. Mi smo ustajali kasno, nismo stizali da spremimo doručak i pribegavali brzim rešenjima, usput na putu do posla. Nakon nekog vremena, smo odlučili da to menjamo, počeli smo da ustajemo ranije, što je bilo teško i pre posla smo pravili razne kombinacije doručka. Takve kombinacije danas možete pronaći kod nas u Kaschi.

U našem meniju su glavne kombinacije žitarica ili ovsenih pahuljica sa voćem i orašastim plodovima. Tu su i slane kaše za vas koji volite tradicionalni doručak. Ukombinovali smo ih sa jogurtom, žitaricama ili ovsenim pahuljicama i drugim sastojcima i dobili dobre ukuse i dobro izbalansiran doručak. Tu si i kombinacije kaše i šejka, koje smo nazvali kašejkovi i dobri su kao doručak, užina, ali i kao dezert posle ručka.

Probajte nešto novo, ako već niste. Ako spremate sebi nešto slično, sad imate priliku malo duže da spavate ujutru i da pustite nas da vam napravimo doručak.

Mi smo gore objasnili šta jesti, a vi slušajte svoje telo i testirajte.

Na linkovima ispod možete poručiti i saznati više o nama i našoj ponudi. Naručivanje je radnim danima od 7-13h.