Kod nas u lokalu možete pronaći velik izbor slatkih i slanih ovsenih kaša i žitarica koje svakodnevno spremamo za vas. Odlučili smo da neke od recepata koje smo smislili i koji su bili u ponudi kao kaša nedelje objavimo na našem blogu, ali i na youtube kanalu.

Heljda je jedna od retkih biljaka koju nisu uspeli genetski da modifikuju. Ne koriste se pesticidi da bi se ona uzgojila, zato što sama uspeva da se izbori sa korovom i ne zahteva dodavanja đubriva i hemikalija i iz tog razloga je ekološki čista biljka. Pored toga što je veoma zdrava jako lako i brzo se sprema.

Za pripremu ovog zdravog doručak biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 1 čaša heljde,
  • 3 kašikice lešnika (ili više),
  • med ili zaslađivač po želji,
  • šaka brusnica,
  • pola veće banane i
  • cimet po želji.

Heljdu potopite preko noći, ujutru je isperite i kuvajte 5 do 10 minuta. Kada je skuvana, procedite i prespute i činiju. Tu dodajte sve ostale sastojke, promešajte i doručak je spreman. Detaljan recept pogledajte u video snimku ispod.

Prijatno!

Categories: Predlozi za doručak

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *